Lilleby - Oslo

Har kameran i Göteborg, så det blir bara några få bilder med mobilen för tillfället :/
 

För några dagar sedan var jag i Oslo. Vet inte om jag har väldigt mycket otur eller väldigt mycket tur på denna resan. Jag är ju ett söndagsbarn som brukar ha väldigt mycket tur och jag trivs med det, så vi säger att jag hade väldigt mycket tur!
 
Resan började egentligen igår när jag skulle boka biljett på bus4you direkt till Oslo, inga byten, bara schwoosh i 7 timmar och sen framme. Trodde jag. Det visade sig att det inte gick att betala över internet och sen , HELT PLÖTSLIGT, var alla biljetterna slut. Jahapp! Tåg då! Sista minuten, 2 byten, 8 timmar, det funkar! Nej… Det går inte att betala här heller! Provar med 4 olika kort, Datorn säger nej, ett bestämt nej, nej nej nej. Okej, då får väl tidsoptimisten Paula köpa biljett på station imorgon, hoppas att det inte är kö!!
 
Vaknar äckligt tidigt på morgonen, raglar runt, tror jag har fått med mig allt. Har en snäll mamma som fixar frukost och kör mig till tåget. Ingen kö! TUR! 7 minuter till godo, tidsoptimisten tänker att hon hade kunnat sova 7 minuter extra. Resan till Göteborg funkar fint. Har 40 min i Göteborg, så köper mig en massa gott på 7eleven och en subway. Hinner måla naglarna och kan låta dem torka i lugn och ro.
Men det jäkla tåget kommer ju aldrig, förseningen blir längre och längre, till slut 15 min försenat rullar det in ett tåg. YES äntligen! Öppna dörrarna då! Varför ska Plura till Karlstad?!? Och varför ska jag åka första klass!?! Aaaahh, fel tåg!! Ska INTE till Stockholm, fel huvudstad! Kunde gått galet där ;)
 
Rätt tåg! Rullar från stationen 25 minuter försenade. Inte bra. Från början hade jag bara 6 minuter på mig att byta i Kil till Oslo-tåget så nu ligger vi på -19 minuter! Gött! Informationen rullar förbi. "Tåget försenat, tåget ankommer till … Mellerud…, Åmål…, Säffle…" En massa Fucking Åmål-citat börjar spottas fram i hjärnan =D Borde se den filmen igen! Nostalgitripp!!
Vi har en snabb lokförare. För varje uppdatering knappar vi in. -12 minuter, - 11 minuter, -9 minuter, -7 minuter. Jag sitter och hoppar upp och ner, lyssnar på låtar som Gas Gas med Goran Bregovic, allt för att få tåget att gå snabbare. Börjar inse att det kanske inte kommer att gå. Sitter och letar vad jag har för alternativ. Buss från Karlstad, kommer fram 1.5 h efter planerat. Funkar!
 
Då trippar tågvärdinnan fram till mig och säger att de har ordnat taxi från Säffle till Oslo. Ska åka med en tjej till. Vi hittar varandra så fort vi har hoppat av tåget i Säffle och hittar taxin rätt fort också. Hopp in, shoff iväg. 3340 kr får SJ betala för att jag och den andra tjejen ska komma fram i tid. Jag betalade 389 kr för min biljett totalt… Pratglad taxichaffis, han har ett företag till där han just nu håller på att bygga läktare till VM/OS i nånting. Sen försöker jag slumra lite och poff så är vi framme i Oslo. EN TIMMA TIDIGARE! Bra jobbat SJ, ni kanske ska köra alla era resenärer med taxi.
 
Glad i hågen knallar jag in på Skatteetraten och får där veta att jag inte kan få ett D-nummer om jag inte har ett bevis på att jag måste betala skatt i Norge. Hur skulle det annars se ut om alla partysvenskar, som hoppas på jobb, kommer och vill ha norskt personnummer? Okej, okej, okej. Jag förstår. Slår en pling till Trine som säger att hon kan ordna något bevis till imorgon.
 
Sen fortsätter dagen att gå, jag kollar på lägenheter, HALKAR när jag ska gå av spårvagnen. En tjej springer fram och hjälper mig. Wow! Oslo känns ju riktigt trevligt =) På kvällen kommer min nyvunne vän och gamle klasskamrat och hämtar mig och bjuder mig på spagetti och köttfärssås! SÅ hungrig, SÅ gott, så trött… Zzzz….
 
Dagen efter så fixar det sig med D-nummer och min nyvunne vän säger att jag kan bo hos honom de första dagarna, så jag inte behöver ta första bästa boende. Så vad säger ni, tur eller otur? =D