Prao i Gasten!

När man jobbar på Liseberg så får man praktisera på andra avdelningar för att se hur det funkar där. Man kanske är sugen på att byta avdelning, eller så är man som jag och gillar att klä ut sig =D Förra sommaren så praoa jag som kanin. Det var 14 grader ute, jag satt mest ner på marken och kramade barn. Efter 15 min rann svetten i pannen på mig. Efter en halvtimma har man en halvtimmes rast, då man får byta till torr t-shirt och och dricka en liiter vatten. MINST! Grymt kul var det, jag har aldrig kramats så mycket i hela mitt liv, men jag tror inte jag hade orkat vara kanin en hel sommar. Tänk när det är 25 grader ute och du ska springa omkring och dansa också. Phew!
 
En av mina nya klasskompisar, Rebecka, jobbar på gasten och så fort jag fick reda på det så bokade jag in mig som praktikant hos henne. För att få göra praktik så måste man hitta någon som vill ta ansvar för en. Förståligt, annars hade jag sprungit runt och kittlat folk inne på gasten. Inte så passande kanske ;) För er som inte vet så är Gasten spökhuset på Liseberg. Det tar la 10-15 minuter att gå igenom gasten, beroende på hur rädd man blir. Vissa vänder redan i entrén. 
 
 
 
När jag kommer till backstageområdet så får jag först sminka mig vit i hela ansiktet
 
 
 
Nacken får inte glömmas bort
 
 
 
Sedan tar Rebecka över. Först en massa skuggningar och smuts.
 
 
 
Rebeckas karaktär har vita linser för att bli ännu mera spöklik. 
 
 
 
Här har såren och blodet kommit på plats. Jag har även fått på mig min klännig.
I bakgrunden har även Rebecka fått på sig sina kläder och sin peruk.
 
 
 
För den rätta skabb-looken så behöver ju håret vara tuperat. Och hårspray, massa spray!
 
 
 
 
Till sist åker hucklen på och fästes med en massa hårnålar.
 
 
 
 Här är en närmare bil på sminkningen. 
 
I början fattade jag inte riktigt hur jag skulle göra för att skrämma folk, men efter ett tag så lärde man sig några knep. Hade nog behövt gå några veckor till för att känna mig hemma i skrämmandet =) Om jag får så tänker jag praoa där igen nästa år! =D Puss på er!